Toeristische info
 
Costablanca.nl
Autohuur
info/reservering
Koopwoningen
Nieuwbouw
Appartementen
Woningen
Finca's
Bestaand
Appartementen
Woningen
Finca's
Bedrijfspanden
Cafe/Bar/Restaur
Huurwoningen
Kaart met alle
huurwoningen
Informatie
Algemeen
Toeristische info
Golfterreinen
Tolwegen Spanje
Weer in Spanje
tel. Nederland: 0031 (0)45-5200096, tel. Spanje: 0034-966193736
Klik op de plaatsnaam waar u informatie over wenst
 
 
Plaatsnamen
Albatera
Alfaz del Pi
Algorfa
Altea
Aspe
Benijofar
Bigastro
Bolulla
 
 
Plaatsnamen
Catral
Crevillente
Dehesa de Campoamor
El Canton
Elche
Guardamar del Segura
Hondon de los Frailes
Hondon de las Nieves
La Alguena
 
Plaatsnamen
La Manga
La Mata
La Romana
Los Locos
Monforte
Monovar
Murcia
Novelda
Orihuela Costa
 
Plaatsnamen
Orihuela Stad
Pilar de la Horradada
Playa del Cura
Rojales
Salinas
San Miguel de Salinas
Santa Pola
Tibi
Torrevieja
Villamartin

Deze informatie betreft niet alle plaatsen in de Costa Blanca. Het zijn plaatsen die in de buurt liggen van woningen die we verhuren of verkopen.
Woont u in een dorp of stad welke nog niet op onze site vermeld staat en u heeft zelf de nodige informatie hierover met foto's?
Zend ons de informatie en ook uw plaats wordt door ons vermeldt.
 
Orihuela
 

Een historische gebeurtenis van vitaal belang om de identiteit van deze stad beter te begrijpen is de oprichting van het Bisdom van Orihuela, wat onvermijdelijk een stempel heeft gedrukt op het heden en verleden van deze stad.
Orihuela, dat bijna vier eeuwen lang de Bisschopszetel van de Provincie Alicante was, beschikt over een indrukwekkend kunsterfgoed en volkstradities die doordrenkt zijn van godsdienstige invloeden.
Deze stad bezit maar liefst vijf nationale monumenten, zoals bv. het religieus doek "De verzoeking van de H. Thomas van Aquino" van Velázquez, en heiligenbeeldjes, zoals "La Sagrada Familia" van Salzillo of "La Diablesa" van Bussy. Ook de rivier Segura heeft haar stempel op Orihuela gedrukt. Deze rivier, die oorspronkelijk de stad begrensde, bevloeide de vruchtbare akkergrond van de regio Bajo Segura. Nu vormt de rivier de scheiding tussen de oude stad en het nieuwe Orihuela, de commerciële hoofdstad van de regio. Deze scheiding dateert van de 19e eeuw met de bouw in 1884 van de spoorlijn Orihuela-Murcia, stad waarmee het nauw verbonden is om economische redenen en ook omwille van de rivier Segura. Vandaag de dag beslaat Orihuela een grondgebied van maar liefst 338,5 km2, dat plaats biedt aan het tweede grootste palmbos van Alicante, aan drie golfterreinen en aan een 16 km lange bebouwde kustlijn.
Om een wandeling door Orihuela te maken, loont het de moeite even wat tijd uit te trekken.
De architectuur van Orihuela beleefde zijn hoogtij in de Late Gotiek, de Renaissance en de Barok. Vandaar ook dat de meeste bouwwerken uit die tijd dateren. Als we via de oude weg van Alicante Orihuela binnenrijden en langs het Palmbos van San Antón passeren, stuiten we op het Colegio de Santo Domingo, de vroegere Universiteit van de Dominicanerorde met zijn twee verdiepingen tellende kloostergalerijen en barokportaal. Iets verderop staat het huis van de schrijver Miguel Hernandez, waarin nu een klein museum ter zijner nagedachtenis is ingericht. Als we de straat C./ Santa Lucía blijven volgen en de heuvel met het Diocesaan Seminarie rechts van ons laten liggen, stuiten we op de Kathedraal San Salvador en het Kathedraalmuseum waar het religieus doek van Velázquez bewaard wordt.