Tips voor een dagje ontspanning en leuke dingen om te doen in Albir

Albir is een plaats aan de Costa Blanca in Spanje. Het strand en de boulevard is zeer geliefd bij Nederlandse en Belgische toeristen.

Ondanks dat Albir een kleine plaats is, zijn er genoeg leuke dingen om te doen. Zowel in Albir zelf, als in de omgeving van Albir. In deze blog een aantal activiteiten voor jou op een rij gezet.

In of vanuit Albir zelf:

1. Buggytour

Beleef een off-road avontuur tijdens een buggytour langs de Costa Blanca vanuit Albir. Maak je klaar om uitdagend terrein te veroveren, navigeer over kronkelende paden tussen bomen en beklim hellingen.

2. Vuurtoren

Wandel richting Faro del Albir: de vuurtoren van Albir is een belangrijk herkenningspunt en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

3. Openluchtmusuem

Bezoek het Museo al Aire Libre Villa Romana de l’Albir. Dit openluchtmuseum toont de overblijfselen van een oude Romeinse villa en biedt een interessant inzicht in de geschiedenis van de streek. Het museum is gratis te bezoeken.

4. Stranden

Bezoek de stranden Playa del Albir of Playa del Racó Albir of maak een wandeling over de marmeren boulevard. Voor de fietsers is er een apart fietspad gemarkeerd.

5. Street art

Ga op zoek naar Street art. Albir is de thuisbasis van diverse street art-projecten, waaronder muurschilderingen en andere kunstwerken. Een wandeling door de stad kan je verrassen met onverwachte artistieke uitingen.

In de omgeving van Albir:

6. Watervallen

Neem een duik in de watervallen van Algar: hoewel niet direct in Albir gelegen, zijn de Algar watervallen een populaire bestemming voor dagtrips. De watervallen liggen op ongeveer 20 minuten rijden van Albir en bieden verfrissende baden en wandelingen door de natuur:

7. Jeeptocht

Vertrek vanuit Benidorm en ontdek de Costa Blanca in een open jeep. Leer meer over deze regio van je gids terwijl je ook Guadalest en de Algar watervallen bezoekt.

8. Kajaktocht

Ontdek de kust van Altea vanaf het water. Een kajaktocht inclusief begeleiding en gids. De tocht bestaat daarnaast ook uit snorkelen en verschillende spelelementen.

9. Serra Gelada

Breng een bezoek aan natuurpark Serra Gelada: dit park is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het biedt een spectaculair uitzicht op de kustlijn van de Costa Blanca.

10. Bodega Mendoza

Breng een bezoek aan de Bodega van Enrique Mendoza. Dit is een zeer bekend wijnhuis in Romeral. Ze produceren hoogwaardige wijnen en bieden uitgebreide rondleidingen aan.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 11 juli 2024.