Activiteiten in Altea

Ontdek het oude centrum van Altea terwijl je door de smalletje straatje met witte huizen loopt. Bewonder de iconische Nuestra Señora del Consuelo: de kerk met blauwe koepels. Wandel over de gerenoveerde El Bol boulevard met leuke winkeltjes en restaurants, of geniet van het panoratmische uitzicht op Serra Gelada vanaf de Mirador de los Cronistas de España. De omgeving van Altea biedt ook leuke dingen om te doen: verfris je in de watervallen van Algar of geniet van de natuur en uitzichten in Parque Natural de la Serra Gelada.

Activiteiten in Altea

Wat is er te doen in Altea? Ontdek het oude centrum van Altea terwijl je door de smalletje straatje met witte huizen loopt. Bewonder de iconische Nuestra Señora del Consuelo: de kerk met blauwe koepels. Wandel over de gerenoveerde El Bol boulevard met leuke winkeltjes en restaurants, of geniet van het panoramische uitzicht op Serra Gelada vanaf de Mirador de los Cronistas de España. De omgeving van Altea biedt ook leuke dingen om te doen: verfris je in de watervallen van Algar of geniet van de natuur en uitzichten in Parque Natural de la Serra Gelada.

In Altea zelf:

Oude centrum

Verken en wandel door de oude stad Casco Antiquo de Altea: het oude centrum van Altea bestaat uit door elkaar lopende smalle straatjes, prachtig bewaard gebleven (wit geschilderde) gebouwen, huizen en gezellige pleintjes. Hét herkenningspunt van het oude centrum van Altea is de kerk.

Kerk

Breng een bezoek aan ‘Nuestra Señora del Consuelo’ oftewel ‘Església de la Mare de Déu del Consol d’Altea’ een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Altea. Deze prachtige kerk met de blauwe koepels is (in de 19e eeuw) gebouwd in de Moorse stijl en biedt een uniek uitzicht op de stad en de zee. Binnenin de kerk kun je genieten van de prachtige kunstwerken en het indrukwekkende interieur.

Uitzicht

Eenmaal midden in het oude centrum kun je genieten van het uitzicht Mirador de los Cronistas de España. Vanuit hier kijk je uit op het natuurpark Serra Gelada.

Boulevard

Wandel over de El Bol boulevard: naast het strand en de historische bezienswaardigheden, biedt Altea ook een aantal leuke winkeltjes en restaurants aan de boulevard die in 2021 en 2022 volledig is gerenoveerd.

In de omgeving:

Watervallen

Neem een duik in de watervallen van Algar: deze liggen op ongeveer 20 minuten rijden van Altea en bieden verfrissende baden en wandelingen door de natuur

Vuurtoren

Wandel richting Faro del Albir: de vuurtoren van Albir is een belangrijk herkenningspunt en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

Serra Gelada

Bezoek Parque Natural de la Serra Gelada ligt net buiten Altea en biedt op haar buurt weer een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de omliggende bergen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de natuur.