Wielerliefhebbers opgelet, de Vuelta komt dit jaar weer naar de Costa Blanca! Afgelopen donderdag is het parcours gepresenteerd. Vuelta Ciclista de España oftewel de ronde van Spanje is een meerdaagse wielerwedstrijd die jaarlijks gehouden wordt. Het behoort samen met de Tour de France en de Giro d’Italia tot de drie grootste wielerrondes ter wereld.

2 etappes aan de Costa Blanca

De 76e editie van de Vuelta begint op zaterdag 14 augustus met een tijdrit door Burgos in het noorden van Spanje. Op zondag 5 september eindigen de renners met een tijdrit naar Santiago de Compostella.

Advertentie

SportSport

20/08 – Etappe 7: Gandía – Balcón de Alicante (152 km)

Na 6 etappes gaat de karavaan van start in Gandía. Na een aantal kilometers vertrekken ze richting de bergen. Ze krijgen met verschillende klimmetjes te maken en komen uiteindelijk uit op een plek met, zoals hieronder te zien is, een prachtig uitzicht: Balcón de Alicante.

21/08 – Etappe 8: Santa Pola – La Manga del Mar Menor (163,3 km)

De tweede etappe die door de Costa Blanca koerst is de 8e etappe. Voor het eerst in de geschiedenis gaat een etappe van start in Santa Pola. Bijna de hele etappe wordt er langs de kust gefietst. Ze eindigen in La Mange del Mar Menor, dat bestaat uit een lange ‘landtong’ met een breedte tussen de 100 en 1200 meter.

De etappes van de Vuelta van 2021 in animatie

Historie van de Vuelta aan de Costa Blanca

In het verleden heeft de provincie Alicante al eens vaker de Vuelta verwelkomt. In 1964, 1987 en 2011 was dat in Benidorm, in 1973 in Calpe en in 1977 in Degene de Campoamor.

Hopelijk kunnen we in de zomermaanden weer naar Spanje reizen om onder andere bij dit mooie evenement aanwezig te zijn. Ben jij van plan om de Vuelta te gaan volgen?

Bron: La Vuelta