Natuurlijk staat de Costa Blanca bekend om het micro klimaat: veel zonuren en weinig neerslag en de temperatuur is door het jaar heen gelijkmatig. Deze weersomstandigheden zorgen ervoor dat het gebied boven de Costa Blanca regelmatig kraakhelder is.

Ibiza zien vanaf de Costa Blanca

Afgelopen week was het zo helder in het gebied rond de Costa Blanca, dat je in de verte Ibiza kon zien vanuit Javea. De afstand tussen Jávea en Ibiza is hemelsbreed zo’n 110 kilometer. Het uitzicht levert prachtige foto’s op, zoals hieronder te zien is:

Ook dit soort foto’s maken?

De plek van waar je deze foto’s kunt maken is Ermita de Santa Luciá. Deze kleine kapel staat op een van de hoogste punten in Javea. Het is een beklimming die je te te voet kunt afleggen. Dat is best pittig want op sommige punten is het hellingspercentage 20%. Ben je wat minder mobiel? Geen probleem, je kunt het punt ook met de auto bereiken. Op het hoogtepunt heb je een 360 graden uitzicht.

Advertentie

Design en lifestyle

Met de boot van Denia naar Ibiza

Het is uiteraard ook mogelijk om vanaf de Costa Blanca naar Ibiza te reizen. Dit kan per vliegtuig vanaf Valencia, maar dit kan ook per boot vanaf Denia. Een van de veerbootmaatschappijen die deze ferry overtochten verzorgd is Balearia (opgericht in 1998). Ze beschikken over een vloot bestaand uit meerdere luxe ferries. De veerdienst tussen Denia en Ibiza San Antonio gaat, afhankelijke van het seizoen, meerdere keren per week. De vaartijd bedraagt ongeveer 2 uur.