We zijn inmiddels goed bekend met Jan Versteeg onze ambassadeur in Spanje. Begin deze maand kon je in het kader van Internationale Vrouwendag nog mee doen aan een actie om virtueel met hem een kop koffie te drinken. Deze week is er een interview gepubliceerd waarin hij vertelt over hoe het met de Spaanse economie gaat en wat dit betekent voor de kansen voor ondernemers.

Investeringen

Het is duidelijk dat corona een flinke impact heeft op het bedrijfsleven. Maar het goede nieuws is dat veel bedrijven nog overeind gebleven zijn en dat Spanje uit de Europese hulpfondsen 150 miljard euro coronasteun krijgt.

Kansen voor ondernemers

Dat is voor ongeveer de helft een gift, de rest kunnen ze lenen. Dit biedt enorme kansen voor investeringen. Aan de precieze invullingen van de regelingen wordt nog gewerkt, maar de vraag vanuit de markt gaat hoe dan ook weer toenemen. In Spanje is de laatste jaren enorm hard gewerkt om de economie te internationaliseren. Ondernemers zijn veel meer naar buiten gaan kijken, zowel voor kansen als voor het leggen van contacten. Vooral ook in de business-to-businesshandel, waar Nederlandse bedrijven zeker kansen kunnen pakken. Ook hierbij kan het handelsteam van de ambassade helpen. Wij hebben het netwerk en de kennis om ondernemers in de goede richting te wijzen.” aldus Jan Versteeg.

Lees het hele interview met Jan Versteeg.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Netherlands Business Support Office

De Nederlandse ambassade in Spanje, het Netherlands Business Support Office, is gevestigd in Barcelona. 10 consultants, verdeeld over het land, zetten zich in voor Nederlanders en Nederlandse ondernemers. Ben je benieuwd wat zij voor jou kunnen betekenen? Op de website van het RVO vind je contactgegevens van NBSO Spanje.

Tip: bezoek ook de website www.handelmetspanje.nl.