In Madrid en Valencia staan ze graag in de rij voor een penis-wafel. Ja je hoort het goed, een penis-wafel. Een wafel in de vorm van een piemel afgewerkt met een dip of topping van Nutella, witte chocolade of aardbeiensmaak. Deze opvallende en pikante lekkernij genaamd ‘Pollofres‘ kun je krijgen bij ‘La Pollería‘.

Goed nieuws voor liefhebbers van de Costa Blanca! Sinds deze week kun je ook in Alicante in de rij aansluiten voor een ‘sweet dosis’ van 17 centimeter. Op vrijdag 16 april opende hier namelijk de derde vestiging van ‘La Pollería’. Maar waar komt de ‘Pollofres’ vandaan? Wie heeft het op de markt gebracht en wat kost het?

Pollefres La Pollería

Foto La Pollería

Hoe is de ‘Pollefres’ ontstaan?

Ice Cream & Dreams is een succesvolle ijssalon nabijgelegen de wijk Malasaña in Madrid. Eigenaar Pedro Bauerbaum, een jonge ondernemer van 24 jaar, zocht naar een alternatief voor de wintermaanden. “Ik dacht aan wafels en ontdekte toen dat elke vorm die we maar wilden, gemaakt kon worden. Ik dacht, ja laten we het proberen!”. Zo ontstond de ‘Pollofres‘, een mix van het woord ‘Polla’ (een Spaans jargon voor penis) en ‘Gofres’ (Spaans voor ‘wafel’). De wafels worden gemaakt met een speciaal op maat gemaakt wafelijzer.

Snoepwinkel ‘La Polleria’

Met de naam ‘Pollofres’ was de naam voor de eerste ‘snoepwinkel’ natuurlijk zo ontstaan: ‘La Polleria‘ (ook wel ‘de Poelier’ in het Nederlands). In december 2019 opende in Madrid de eerste vestiging. Een maand geleden werd in Valencia de tweede vestiging geopend. En sinds deze week is het dus ook mogelijk om in Alicante een wafel te bemachtigen.

Dit is het adres van La Polleria Alicante: Carrer Castaños, 37-39, Local 5, 03001 Alicante

DrankDrank

Uitbreiding door franshise-model

“Na het succes in Valencia vroegen veel mensen om een ​​Polleria in Alicante. We dachten dat het logisch was om in dezelfde regio ‘Comunitat Valenciana’ nog een vestiging te openen. We zijn erg blij met de manier waarop mensen erop reageerden, ook omdat dit de eerste franchise-vestiging is die we openen. We zijn van plan om nog verder uit te breiden naar andere steden, dus verwacht nog meer Pollerías in heel Spanje. Misschien zelfs over de hele wereld! ;-)”. Aldus de marketing-afdeling van La Polleria.

Eén Pollofres kost € 3,80. Een dip of topping kost € 0,50 extra.

Durf jij deze zomer ‘voor lul te lopen’ met een Pollefres?! En met welke creatie ga jij dan over straat? Of ga jij voor de variant, namelijk de ‘La Coñeria‘. Juist, een wafel in vagina-vorm. En ook hiervoor is een vestiging in Madrid geopend.