Nederlandse Ambassade SpanjeBen je op zoek naar nieuws rondom de Corona-crisis in Spanje? Dan raden we je aan om de Facebook-pagina van de Nederlandse Ambassade in Spanje te volgen. Dit platform wordt intensief gebruikt om Nederlanders te helpen met vragen. Bijvoorbeeld over wanneer je weer naar de Costa Blanca kunt reizen en hoe je dit veilig kunt doen.

“De ambassade is er voor Nederlanders. Nu we elkaar fysiek niet kunnen ontmoeten, doen we dat online. Een Facebookpagina helpt om een beeld te krijgen van wat er leeft, zodat we daarop in kunnen spelen.”

Het bereik van die Facebook-pagina is sinds maart vorig jaar van 1.500 volgers naar bijna 35.000 volgers gestegen. De Rijksoverheid interviewde Jan Versteeg, Nederlands ambassadeur in Spanje over deze opvallende ontwikkeling.

“Het helpt om een band op te bouwen met je publiek. Onplezierig opmerkingen komen minder vaak voor als je laat merken wie je bent en ook eens iets vertelt over de Spaanse geschiedenis, boeken en films. Bij een warme band kun je moeilijkere boodschappen brengen zonder dat dat meteen leidt tot verzuring. Bovendien merk ik dat mensen het leuk vinden om rechtstreeks met je in contact te staan. Door dit contact van mens-tot mens delen ze meer dingen met je, dan wanneer ze bijvoorbeeld een e-mail sturen naar de ambassade. Ze ervaren dat we er zijn, dichtbij en betrokken bij wat er leeft. En het geeft ons veel plezier in het werk.”

Advertentie

KokenKoken

Op de website van de Rijksoverheid lees je het hele interview. Ben je een postcast-liefhebber? Luister dan naar de podcast ‘Diplomatie Raakt’ waarin Jan Versteeg wordt geïnterviewd door reisjournalist Liesbeth Rasker. Hij kijkt in deze podcast vooruit en geeft antwoord op de vraag of we deze zomer weer op vakantie kunnen naar Spanje.

Bron: Rijksoverheid

CostaBlanca.nl volgen op social media

Je kunt CostaBlanca.nl volgen via Facebook, Instagram of LinkedIn.