Kerngegevens Costa Blanca
Regio: Valencia
Provincie: Alicante
Aantal inwoners: ruim 1.300.000
Oppervlakte: 5.817 km²

Het is een van de meest bekende kustlijnen in Europa: de Costa Blanca (in het Spaans vertaald naar ‘Witte Kust’) in het zuidoosten van Spanje.

Tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada bestrijkt de kustlijn een gebied van bijna 250 kilometer. De afstand tussen deze twee dorpen kun je met de auto in ruim anderhalf uur rijden. Aan de kustlijn zijn maar liefst 74 stranden te vinden. De Costa Blanca ligt in de provincie Alicante, een van de drie provincies in de Comunidad Valenciana, ook wel Valencia genoemd.

Klimaat aan de Costa Blanca

Dit gebied met een mediterraan klimaat kent een hoge aantal zonuren en zomerse temperaturen. Met weinig regen en veel zon heeft de Costa Blanca een erg constant weerbeeld. Voor meer klimaatinformatie verwijzen we je door naar Klimaatinfo.nl.

Plaatsen aan de Costa Blanca

De kustlijn kent tientallen dorpen en steden. Hoe dichter je bij de zee komt, hoe meer plaatsen het kent. Het ene dorp is wat minder toeristisch dan het andere. De meest bekende plaatsen zijn toch wel Alicante, Valenica en Benidorm.

Vakantie aan de Costa Blanca

De regio met prachtige stranden wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen, waaronder veel Nederlanders en Belgen. Ga je naar de Costa Blanca dan vlieg je meestal op Aeropuerto de El Altet ter hoogte van Alicante of Aeropuerto Internacional de Valencia ter hoogte van Valencia.

De naam ‘Costa Blanca’

Zijn het de ‘witte’ stranden, de witte huizen, de amandelbomen die vanuit het vliegtuig goed te zien waren aan de kust of zijn het toch de Britten? Waar komt de naam ‘Costa Blanca’ toch vandaan? Een ding is zeker. Luchtvaartmaatschappij British European Airways (BEA) heeft in het verleden de naam gebruikt in hun campagnes voor vluchten van Londen naar Valencia.