Kerngegevens Benissa
Provincie: Alicante
Aantal inwoners: 10.678 (2018)
Oppervlakte: 70 km²
Bevolkingsdichtheid: 158 inw./km²

De ligging van Benissa

Benissa is een prachtige plaats aan de Costa Blanca in Spanje en omgeven door prachtige natuur en uitzicht op de Middellandse Zee. De kern van de stad ligt op ongeveer 10 kilometer van het strand, de Middellandse zee. Benissa ligt op 113 km van Valencia, op 72 km van Alicante en op 32 km van Benidorm.

Kasteel & kerk

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Benissa is het kasteel van Benissa, dat dateert uit de 13e eeuw en nu een museum is (Casa Museo Abargues Benisa).

Maar wat uit het oog springt is de grote witte kathedraalParròquia Puríssima Xiqueta i Sant Pere Apòstol‘. Deze ‘zeekathedraal’ (60 meter lang en 30 meter hoog) is in de 20e eeuw door de inwoners zelf gebouwd. Bij een bezoek aan de binnenkant van de goed onderhouden kerk wordt je beloond met een prachtig altaar omringd door mooie kandelaren.

Van het binnenland naar het strand

Verder biedt Benissa een aantal prachtige stranden/cala’s, waaronder Cala Advocat en Playa de la Fustera. Hier kun je heerlijk zwemmen en genieten van de zon. Ook zijn er verschillende leuke restaurants en bars waar je kunt genieten van de heerlijke Spaanse keuken en een drankje.

Kunstliefhebbers

Benissa is ook een populair plek onder kunstenaars en kunstliefhebbers. Er zijn verschillende galerieën en kunstwerken te bewonderen in de stad. Bovendien worden er regelmatig kunst- en muziekevenementen georganiseerd.

In het algemeen is Benissa een idyllische plaats voor iedereen die op zoek is naar rust en ontspanning aan de Costa Blanca. Of je nu wilt genieten van het strand, de natuur, of de kunst en cultuur, Benissa heeft voor ieder wat wils.

Cala’s van Benissa

Van het noorden naar het zuiden