Kerngegevens Javea
Provincie: Alicante
Aantal inwoners: 27.224 (2018)
Oppervlakte: 68,59 km²
Bevolkingsdichtheid: 397 inw./km²

De ligging van Javea

Javea is een prachtige plaats aan de Costa Blanca in Spanje. De stad ligt tussen Valencia en Alicante en is omgeven door prachtige natuur en een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee.

Javea ligt op 112 km van Valencia, 85 km van Alicante en op 45 km van Benidorm. Ten noorden grenst Javea aan Denia. Ten zuiden grenst het aan Moraira.

Oude stadscentrum & San Bartolomé

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Javea is het oude stadscentrum. Hier kun je genieten van de kleine straatjes met authentieke winkels en restaurants en het historische uitzicht op de kerk van San Bartolomé. Ook is het aan te raden om een wandeling te maken langs de oude stadsmuren en de haven van Javea, die bekend staan als ‘Puerto de Javea‘.

Grote baai Playa del Arenal

Verder biedt Javea een aantal prachtige stranden, waaronder Playa del Arenal en Playa de la Grava. Hier kun je heerlijk zwemmen en genieten van de zon. Maar vooral in de grote baai Playa del Arenal zijn er verschillende leuke restaurants en bars waar je kunt genieten van de heerlijke Spaanse keuken en een drankje.

Stranden van Javea

Cala’s van Javea