Activiteiten in Benissa

Benissa klein maar fijn. Bewonder het 13e-eeuwse kasteel, Casa Museo Abargues Benissa, of de Parròquia Puríssima Xiqueta i Sant Pere Apòstol, een imposante witte kathedraal. Geniet van de lokale sfeer op de wekelijkse markt, of strijk neer op Mirador dels Molins voor een adembenemend uitzicht op de zee, Calpe, de Peñon de Ifach en de vallei.

Activiteiten in Dénia

Dénia biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud. Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een bezoek aan het Kasteel van Dénia en het Archeologisch Museum. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in natuurpark Montgó. Hier kun je prachtige wandelingen maken en diverse flora en fauna bewonderen. Liever iets actiefs? Ga dan duiken of snorkelen in de heldere wateren bij Les Rotes, of huur een fiets en verken de mooie omgeving. Dénia heeft ook een mooie jachthaven waar je veel horeca-gelegenheden vindt.

In Dénia zelf:

Kasteel van Denia

Het kasteel van Dénia, ook wel bekend als het Castell de Dénia, is een indrukwekkend fort dat hoog boven de stad uittorent. Het dateert uit de 11e en 12e eeuw en biedt een prachtig uitzicht op de stad, de haven en de Middellandse Zee. Binnenin het kasteel kun je de historische overblijfselen verkennen en meer leren over de geschiedenis van Dénia.

Archeologisch Museum

Gelegen in het historische centrum van Dénia, biedt het Archeologisch Museum een kijkje in het rijke verleden van de stad. Het herbergt een collectie archeologische vondsten die teruggaan tot de prehistorie, evenals Romeinse en islamitische artefacten.

Marineta Cassiana

Dit is een van de meest populaire stranden van Dénia, met fijn zand en helder water. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te zonnebaden en te zwemmen.

Jachthaven

De jachthaven van Dénia is een levendige plek met tal van jachten en boten. Hier kun je genieten van een wandeling langs de promenade, winkelen in boetieks, en genieten van heerlijke maaltijden in de restaurants met uitzicht op de haven.

Les Rotes

Dit is een prachtige kuststrook met rotsachtige baaien en helder water. Het is een geweldige plek om te wandelen langs de kust, te snorkelen of te genieten van de mooie stranden.

In de omgeving:

Natuurpark Montgó

Het Montgó-natuurpark is een natuurreservaat dat zich uitstrekt achter de stad Dénia. Het is een ideale plek om te wandelen en te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving, met diverse planten- en diersoorten;

El Marjal de Pego-Oliva

Dit moerasgebied is een belangrijke habitat voor vogels en andere dieren. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en genieten van de rust en ruimte.