Live kookworkshops en showcooking aan het strand in Dénia

Dénia werd in 2015 door UNESCO uitgeroepen als een van de meest gastronomische plaatsen in Spanje. Het kreeg de titelCreatieve Stad van de Gastronomie’. Mede daardoor staat Dénia bekend als de gastronomische hoofdstad van de Middellandse Zee.

Eén van de evenementen waar dit uit blijkt is het D*na Festival Dénia wat wordt georganiseerd door de Dénia Creative City of Gastronomy Foundation.

De 1e editie vond plaats in 2017. Dit jaar (2024) wordt de 7e editie gehouden op zaterdag 28 en zondag 29 september 2024.

Aankondiging D*na Festival 2024 in Dénia.

Aankondiging D*na Festival Dénia 2024

Het D*na Festival door de jaren heen

De eerste 2 edities (in 2017 en 2018) stond de Marineta Cassiana-Promenade vol met kraampjes waar bezoekers gerechten konden proeven van chefkoks. De derde editie (het D*na Forum in 2019) stond in het teken van het delen van ervaringen. De vierde editie (het D*na Restaurant in 2021) werd gehouden het centrum van Dénia waar de restaurants als middelpunt van het evenement stonden.

De vijfde editie (in 2022) werd weer als vanouds gehouden volgens het oorspronkelijke D*na Festival concept. Dit werd een bijzondere editie met maar liefst 500 meter lange tafel met uitzicht op zee, ‘de grootste tafel ter wereld’. Tijdens de zesde editie (in 2023) werd er stilgestaan bij de zee en wat de zee Dénia allemaal heeft gebracht. Koks, chefkoks en mensen die werken op zee werden samengebracht.

Sfeerimpressie van het D*na Festival in 2023

Bekijk de onderstaande video voor beelden van de vorige editie van het D*na Festival in Dénia in 2023:

De organisatie met 3 Michelinsterrenchef

Het D*na Festival wordt georganiseerd door de Dénia Creative City of Gastronomy Foundation (bestaande uit de gemeenteraad van Dénia, CEDMA, AEHTMA en Baleària), in samenwerking met de gemeenteraad van Dénia zelf, Turisme Comunitat Valenciana, de Provinciale Toeristische Dienst van de Costa Blanca en met drie Michelinsterrenchef Quique Dacosta als gastronomisch commissaris.

Deelnemende partijen

Ook dit jaar is het voor (regionale) restaurant-eigenaren, koks, boeren en producenten mogelijk om deel te nemen aan het D*na Festival. Gezamenlijk zorgen zij voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten zoals kook-workshops en showcookings.

Zodra er meer informatie over het programma bekend is, wordt dit artikel verder aangevuld.

D*na Festival Dénia 2024

Datum: zaterdag 28 en zondag 29 september 2024
Tijd: zaterdag tussen 11:00 & 23:00 en zondag tussen 11:00 en 20:00
Locatie: Marineta Cassiana-Promenade, Dénia
Toegang: gratis

<– swipe –>

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 29 juni 2024.