Activiteiten in Altea

Ontdek het oude centrum van Altea terwijl je door de smalletje straatje met witte huizen loopt. Bewonder de iconische Nuestra Señora del Consuelo: de kerk met blauwe koepels. Wandel over de gerenoveerde El Bol boulevard met leuke winkeltjes en restaurants, of geniet van het panoratmische uitzicht op Serra Gelada vanaf de Mirador de los Cronistas de España. De omgeving van Altea biedt ook leuke dingen om te doen: verfris je in de watervallen van Algar of geniet van de natuur en uitzichten in Parque Natural de la Serra Gelada.

Activiteiten in Elche

Elche barst van fascinerende bezienswaardigheden, van de UNESCO-werelderfgoedlocatie Palmeral de Elche met duizenden palmbomen tot het dierenpark Rio Safari. Bewonder de architectuur van de Basiliek van Santa María en beklim de toren voor een panoramisch uitzicht. In El Huerto del Cura vind je exotische planten en de unieke “Imperial Palm”. Het Archeologisch en Historisch Museum toont de rijke geschiedenis van de stad, terwijl het Paleis van Altamira een parel is van neomudéjar-stijl. Ontspan in het Park Municipal, verken de middeleeuwse rondavels, of ervaar het unieke religieuze drama “Misteri d’Elx”.

In Elche zelf:

Palmeral de Elche

De beroemde palmentuin van Elche is een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Deze uitgestrekte tuin herbergt duizenden dadelpalmbomen en vormt een prachtige groene oase in het hart van de stad. Bezoekers kunnen hier wandelen en genieten van de serene sfeer.

Rio Safari Elche

Dit dierenpark is de thuisbasis van meer dan 200 dieren, waaronder leeuwen, tijgers, olifanten en giraffen. Je kunt hier een safari maken of de dieren bekijken vanuit je eigen auto.

El Huerto del Cura

Een botanische tuin met een grote verscheidenheid aan exotische planten en palmbomen. Het staat ook bekend om de “Imperial Palm,” een unieke palmboom met zeven stammen die de vorm van een kroon vormen.

Ontsnappingsspel

Word de hoofdrolspeler van je eigen avontuur terwijl je door de straten van Elche racet in een ontsnappingsspel in de buitenlucht. Kies tussen twee uitdagingen en ontvang zowel een fysieke doos als een digitale app om je te helpen door de Palm Grove Route – een UNESCO-werelderfgoed, en andere historische gebouwen.

Camp D’Elx Route

Een unieke 4 uur durende reis door de culturele en culinaire schatten van Elche. Het avontuur begint bij het vertrek van Alzabares, met het trefpunt bij de El Tendre Oliemolen. Duik in de traditionele wereld van de olijfolieproductie met een rondleiding door de faciliteiten en het museum van de molen, dat dateert uit 1839.

Basiliek van Santa María

Deze prachtige kerk is een opvallend voorbeeld van gotische en barokke architectuur. Het hoogtepunt is de toren, ook wel bekend als “La Torreta,” die een panoramisch uitzicht biedt over de stad.

Museum

In het archeologisch en historisch museum van Elche kunnen bezoekers meer te weten komen over de rijke geschiedenis van de stad, van de prehistorie tot de moderne tijd. Het museum heeft een uitgebreide collectie archeologische artefacten.

Paleis van Altamira

Een prachtig gebouw in neomudéjar-stijl dat ooit diende als de zomerresidentie van een aristocratische familie. Tegenwoordig is het een cultureel centrum en expositieruimte.

Park Municipal

Een groot stadspark met mooie wandelpaden, speeltuinen, vijvers en picknickplaatsen. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

De rondavels

Deze middeleeuwse gebouwen zijn unieke ronde torens die ooit deel uitmaakten van de stadsmuur van Elche.