Houd je van lekker eten en drinken en kom je regelmatig in Benidorm? Met Benidorm Gastronomico maak je op een leuke manier kennis met restaurants, bars en cafés in Benidorm.

Sinds 2010 heeft het Ministerie van Toerisme, in samenwerking met ABRECA (de Vereniging van Bars, Restaurants en Cafés van Benidorm) het initiatief genomen om de gastronomie in Benidorm extra onder de aandacht te brengen. Dit doen ze door meerdere jaarlijks terugkerende evenementen te organiseren.

Dit jaar (2024) staan er 5 events op de planning. Hier lees je welke events dit zijn en wanneer ze plaatsvinden.

Aankondiging Benidorm Gastronomico 2024.

Aankondiging Benidorm Gastronomico 2024.

De agenda voor 2024

Afgelopen evenementen:

  • 1 t/m 10 maart: JORNADAS DE LA CUCHARA: 12 vooraanstaande restaurants uit Benidorm bieden ieder een uniek en traditioneel gerecht. Als deelnemer kun je een gerecht bestellen voor slechts € 25,-;
  • 12 t/m 21 april: JORNADAS DEL ATÚN: aan deze dagen nemen 13 restaurants deel. Ze serveren diverse gerechten in de vorm van tapas, volledige menu’s, enkelvoudige gerechten en proefmenu’s, alles op basis van tonijn.

Aankomende evenementen:

  • 13 t/m 23 juni: CONCURSO DE TAPAS Y PINCHOS: 16 restaurants en bars presenteren hun tapas en pinchos voor slechts € 2,50;
  • 13 t/m 22 september: CONCURSO DE COCKTAILS: 11 bars en restaurants presenteren heerlijke cocktails (met en zonder alcohol) en dat voor een prijs van € 7,-;
  • 25 oktober t/m 3 november: JORNADAS DE LOS ARROCES: 18 restaurants organiseren de Rijstdagen waarbij de typische gerechten worden gepresenteerd die traditioneel worden bereid met het hoofdingrediënt rijst. In combinatie met vis en zeevruchten uit de baai en/of of vlees en worst uit de bergen bij Benidorm. Dat voor een menuprijs van € 25,-.
Logo Qualitur Benidorm Gastronomico.
Logo Qualitur Turisme Color.

Aankondigingen Benidorm Gastronomico

De evenementen die vallen onder Benidorm Gastronomico worden jaarlijks aangekondigd met behulp van posters. Voor het initiatief in zijn geheel presenteert men ook elk jaar een poster. Onderstaand een aantal posters van voorgaande jaren.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 11 mei 2024.