15 bekende stranden aan de Costa Blanca

15 bekende stranden aan de Costa Blanca genummerd in een kaartje
15 bekende stranden aan de Costa Blanca (klik voor een vergroting)

Dit zijn 15 van de meest bekende zand- en kiezelstranden (Playa's) en baaitjes (Cala's) aan de Costa Blanca. De stranden zijn genummerd op basis van hun ligging, van het noorden tot aan het zuiden van de Costa Blanca. Tussenhaakjes de dichtsbijzijnde plaats.

Klik op 1 van de stranden in de inhoudsopgave of scroll naar beneden om informatie over de stranden te lezen. Heb je een vraag of opmerking over een strand? Laat gerust je reactie achter onderaan het artikel. Ken jij een strand welke we absoluut moeten toevoegen aan dit lijstje? Laat het ons weten!

Playa Las Marinas (Denia)

We beginnen met het strand dat het meest noordelijk ligt en dat is Playa las Marinas. Playa las Marinas is een prachtig wit/gouden zandstrand gelegen in de stad Denia. Het strand ligt tussen het strand de Les Bovetes en de haven van Denia.

Playa Las Marinas aan de Costa Blanca

Playa les Rotes (Denia)

Het strandgebied dat aan het zuidelijke deel van Denia ligt, staat bekend als Playa les Rotes. Je vindt hier meerdere rotsachtige inhammen waar je aan het water kunt vertoeven.

Playa de Marinera Cassiana uitgezonderd, want dit is een zandstrand wat direct onder de haven ligt.

Rijd je in zuidelijke richting dan is Playa del Trampoli de eerste rotsachtige inham die je tegenkomt. Het is een plek die veel bezocht wordt. Wil je hier op een mooie dag naartoe? Zorg dan dat je op tijd aankomt, want er is weinig parkeerplek. Wist je dat je hier met behulp van een houten springplank ('trampoline') van de rotsen af kunt springen?!

Playa Punta Negra Denia, met een lengte van bijna anderhalve kilometer, is het eerstvolgende strand wat je daarna tegenkomt. Het heldere water maakt het een prachtige plek om te duiken.

Het volgende strandje wordt ook wel 'het einde van les Rotes' genoemd: Playa Arenetes, een plek die uitzicht biedt op Cabo de San Antonio (Kaap San Antonio).

Playa les Rotes aan de Costa Blanca

Playa de la Grava (Javea)

Direct onder de haven van Javea vind je het strand Playa de la Grava. De vertaling van 'Grava' is grind. Het strand bestaat voornamelijk uit grind met af toe zandvlakte. Vanaf de zuidkant van het strand loop je over een kleine boulevard richting de haven van Javea.

Cala Ambolo (Cap de la Nau)

Cala Ambolo bestaat voornamelijk uit rotsen en stenen/grind. Het strand beschikt niet over een parkeerplaats. Om het strand te bereiken moet je via een lange trap naar beneden lopen. Dat kan op de weg terug naar boven best pittig zijn.

Playa de Carambolo aan de Costa Blanca

Playa de la Granadella (Javea)

Dit strand is twee keer over (in 2012 en 2013) als 'Beste strand van Spanje' gekozen. Playa de la Granadella ligt in een enorme baai. Hierdoor is het water erg helder en dat levert prachtige plaatjes op.

Playa del Granadella aan de Costa Blanca

Playa del Moraig (Benitachell)

Het kiezel-/stenenstrand Playa del Moraig wordt in het hoogseizoen veel bezocht. En dat komt ook door de grotten die je daar kunt bekijken.

Playa del Moraig aan de Costa Blanca

Playa del Portet (Moraira)

 

Playa del Portet aan de Costa Blanca

Playa de la Fossa (Calpe)

 

Playa de la Fossa aan de Costa Blanca

Playa del Albir (Albir)

 

Playa del Albir aan de Costa Blanca

Playa Poniente (Benidorm)

 

Playa Poniente Aan de Costa Blanca
Gelegen tussen Playa de Levante en Playa de la Cala Finestrat.

Playa el Paraiso (Villajoyosa)

 

Playa el Paraiso aan de Costa Blanca

Playa de San Juan (Alicante)

 

Playa de San Juan aan de Costa Blanca

Playa de la Albufereta (Alicante)

 

Playa de Albufereta aan de Costa Blanca
Playa del Postiguet (Alicante)

 

Playa del Postiguet aan de Costa Blanca

Playa el Carabassi (Santa Pola)

 

Playa el Carabassi aan de Costa Blanca

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here