Activiteiten in Albir

Wat is er te doen in Albir? Verken de Costa Blanca tijdens een spannende buggytour, geniet van het panoramische uitzicht vanaf Faro del Albir, of duik in de geschiedenis bij het Museo al Aire Libre Villa Romana. Ontspan op de prachtige stranden Playa del Albir of Playa del Racó Albir, of geniet van een wandeling langs de marmeren boulevard. Spot kleurrijke muurschilderingen en andere kunstwerken tijdens een verkenningstocht door de stad.

Activiteiten in Moraira

Wat is er te doen in Moraira? Bezoek het historische Castillo de Moraira voor een panoramisch uitzicht. Bewonder de barokke gevel van de Iglesia de Santa Catalina. Proef verse vis en zeevruchten op de Mercat del Peix. Verken de grotten van La Cova de la Cendra of wandel langs de jachthaven en geniet van de maritieme sfeer op Plaza de la Iglesia. Moraira is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie.

In Moraira zelf:

Playa del Portet

Dit prachtige strand en de kalme baai zijn een van de meest iconische plekken in Moraira. Het kristalheldere water en het fijne zand maken het perfect voor zwemmen en ontspanning;

Castillo de Moraira

Beozoek Castillo de Moraira, dit kasteel, hoewel niet in de traditionele zin, is eerder een versterkt herenhuis. Het staat op een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de zee. Het is een belangrijk historisch monument;

Iglesia de Santa Catalina

Bezoek de kerk Iglesia de Santa Catalina gebouwd in de 18e eeuw, heeft een prachtige barokke gevel en is een belangrijk religieus en architectonisch symbool van Moraira;

Mercat del Peix

Ga langs op de vismarkt van Moraira (Mercat del Peix), gelegen aan de haven, is een levendige plek waar je dagelijks verse vis en zeevruchten kunt kopen. Het is een geweldige plek om de lokale culinaire cultuur te ervaren.

La Cova de la Cendra

Breng een bezoek aan La Cova de la Cendra. Deze grotten liggen in de buurt van El Portet en zijn een natuurlijke attractie vanwege hun geologische formaties en historische betekenis.

Torre de Vigilancia de Cap d’Or

Geniet van het uitzicht van Torre de Vigilancia de Cap d’Or. Deze oude uitkijktoren, gelegen op het uiteinde van de kaap Cap d’Or, was ooit een verdedigingspost tegen zeepiraten. Het biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn.

Moraira’s Marina

Breng een bezoek aan de jachthaven is niet alleen een plek voor boten, maar ook een bruisend centrum met restaurants, bars en winkels. Het is een mooie plek om te genieten van de maritieme sfeer.

Plaza de la Iglesia

Bezoek Plaza de la Iglesia, dit plein in het hart van Moraira is omgeven door cafés, restaurants en winkels.

Parque de l’Esplanada

Geniet van de natuur in Parque de l’Esplanada. Dit park biedt groene ruimtes en schaduwrijke plekken om te wandelen, te ontspannen en te genieten van de buitenlucht.

Calas

Naast Playa del Portet zijn er nog andere kleine baaien (calas) in de omgeving, zoals Cala L’Andragó en Cala Cap Blanc, die perfect zijn voor het verkennen van de prachtige kustlijn.

In de omgeving:

Watervallen (op 40 minuten)

Neem een duik in de watervallen van Algar: hoewel niet direct in Albir gelegen, zijn de Algar watervallen een populaire bestemming voor dagtrips. De watervallen liggen op ongeveer 20 minuten rijden van Albir en bieden verfrissende baden en wandelingen door de natuur:

Serra Gelada

Breng een bezoek aan natuurpark Serra Gelada: dit park is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het biedt een spectaculair uitzicht op de kustlijn van de Costa Blanca.