In de rubriek ‘Ondernemer aan de Costa Blanca’ maken we kennis met Nederlandstalige ondernemers aan de Costa Blanca. Wie zijn ze, wat doen ze en wat zijn hun plannen? In dit item stel ik (Rick) mijzelf voor als initiatiefnemer van dit platform.

Wie is de ondernemer Rick?

Aangenaam, mijn naam is Rick, freelance marketeer en initiatiefnemer van CostaBlanca.nl. Ik ben met mijn kantoor gevestigd in de Achterhoek, maar als het even kan werk ik vanuit Spanje.

Na mijn studies Sport & Bewegen en Commerciële Economie begon ik in 2017 met ondernemen. Logo’s ontwerpen, social media beheren en websites onderhouden, dat waren mijn eerste klussen.

Op dat moment ging ik ook van een fulltime baan naar een parttime baan: 3 dagen werken voor een baas en de rest voor mezelf. Na zo’n 4 jaar ‘pionieren’ besloot ik om volledig voor mezelf te gaan werken. Op dit moment zie ik mezelf niet meer terug in loondienst gaan.

Wat doe ik op dit moment als ondernemer?

Sinds 2022 werk ik als SEO-specialist en verbeter ik de online vindbaarheid van met name bedrijven in de Achterhoek. Inmiddels heb ik een mooi en gevarieerd klantenbestand opgebouwd en werk ik aan een aantal leuke projecten voor mezelf, waaronder dus deze website.

Maar daarnaast ben ik ook samen met een collega-marketeer een community voor marketeers in de Achterhoek aan het opzetten.

Hoe is het idee voor CostaBlanca.nl ontstaan?

Tijdens een van mijn vakanties aan de Costa Blanca verdiepte ik me in de regio en de online aanwezigheid van informatie. Zo ontdekte ik dat de website op het domein costablanca.nl sterk verouderd was. De website was al zo’n 10 jaar niet meer bijgewerkt. Ik ging op onderzoek uit en kwam achter het telefoonnummer van de eigenaar.

We kwamen gelukkig in contact en ik deelde mijn ideeën. Niet veel later kwamen we tot een overeenkomst. Dit was op dat moment mijn grootste zakelijke investering. Maar ik zag de potentie van de naam/het domein en dat was het dus zeker waard! Nu combineer ik mijn expertise met mijn interesse voor de Costa Blanca.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor mij uit?

Gemiddeld besteed ik 3 dagen in de week aan mijn vaste klanten. Daarnaast houd ik 1 dag vrij voor projectmatig werk (zoals tijdelijke opdrachten) en 1 dag voor afspraken, administratie en zelfontwikkeling. De rest van de tijd steek ik in projecten zoals deze. Ik werk voornamelijk vanuit mijn eigen kantoor en waar nodig bezoek ik mijn klanten.

Hoe kom ik aan nieuwe opdrachten/opdrachtgevers?

Sinds de start van mijn hbo-opleiding heb ik veel tijd geïnvesteerd in LinkedIn (bekijk mijn profiel en stuur gerust een connectie-verzoek). Daarnaast heb ik veel stage gelopen en bijbaantjes of bestuursfuncties gehad waardoor mijn netwerk snel groeide.

De meeste opdrachten komen daardoor binnen via mijn eigen netwerk. Omdat ik met mijn meeste klanten voor onbepaalde tijd samenwerk, heb ik weinig verloop en hoef ik niet snel op zoek naar nieuw werk. Inmiddels werk ik ook voor een aantal klanten gevestigd aan de Costa Blanca.

Hoe heeft CostaBlanca.nl zich ontwikkeld?

In het begin (september 2020) was het plan om een blog te creëren. Wil dat slagen dan is het belangrijk om regelmatig artikelen te schrijven. Destijds kon ik hier geen prioriteit aan geven waardoor er weinig gebeurde.

Uiteindelijk ben ik klein begonnen door de focus te gaan leggen op de homepage en de Costa Blanca in het algemeen. Vanuit daar ben ik de content uit gaan breiden met informatie over populaire plaatsen aan de Costa Blanca.

Het logo van CostaBlanca.nl (700 pixels).

Sinds een jaar heb ik wekelijks tijd ingepland om te werken aan het uitbreiden en verbeteren van de website. Ook ben ik begonnen met het actief inzetten van social media, waaronder Instagram, Facebook en LinkedIn. Dat werpt zijn vruchten af want er ontstaan mooie samenwerkingen! Ook zijn de bezoekersaantallen in een jaar tijd vertienvoudigd. Dat motiveert natuurlijk om de website verder te ontwikkelen.

Wat zijn mijn plannen met CostaBlanca.nl?

CostaBlanca.nl is de nummer 1 website voor alles wat je wilt weten over de Costa Blanca en de plaatsen die het gebied kent. De website bevat op dit moment veel informatie. Het is de bedoeling om deze informatie uit te breiden maar vooral ook te verbeteren en relevanter te maken. Ook zijn er nog veel plaatsen aan de Costa Blanca die niet benoemd zijn.

Is het mogelijk om samen te werken met CostaBlanca.nl?

Ja zeker, ik sta open voor alles. Op dit moment is het mogelijk om als makelaar of projectontwikkelaar aan de Costa Blanca een exclusieve landingspagina af te nemen of om losse objecten onder de aandacht te brengen. Ook voor huiseigenaren ben ik dit momenteel aan het opzetten. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Tip een ondernemer!

Ken je Nederlandstalige ondernemers aan de Costa Blanca?
Of lijkt het je zelf leuk om een interview te geven? Neem contact op!