Alles over Torrevieja2024-06-08T15:36:21+00:00

Alles over Torrevieja

Torrevieja is van oorsprong een vissersdorp en ligt in het meest zuidelijke gedeelte van de Costa Blanca in Spanje. Torrevieja staat onder andere bekend om Lago Rosa, ook wel het ‘roze meer’ genoemd en de grote haven genaamd Puerto de Torrevieja. Torrevieja ligt op 215 km van Valencia, 50 km van Alicante en op 114 km van Benidorm.

Alles over Torrevieja

Torrevieja is van oorsprong een vissersdorp en ligt in het meest zuidelijke gedeelte van de Costa Blanca in Spanje. Torrevieja staat onder andere bekend om Lago Rosa, ook wel het ‘roze meer’ genoemd en de grote haven genaamd Puerto de Torrevieja. Torrevieja ligt op 215 km van Valencia, 50 km van Alicante en op 114 km van Benidorm.

Activiteiten om te doen

Torrevieja biedt een mix van natuurlijke schoonheid, culturele bezienswaardigheden en waterpret voor het hele gezin. Ontspan in Parque de las Naciones, bewonder de architectuur van Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción, leer over de lokale geschiedenis in Museo del Mar y de la Sal. Bewonder de unieke roze meren van Las Salinas de Torrevieja, geniet van een wandeling langs de levendige Paseo Marítimo, en geniet van het panoramische uitzicht vanaf Torre del Moro. Voor waterpret met het hele gezin is Aquopolis Torrevieja de perfecte bestemming.

Restaurants & bars

Een aantal restaurants vind je ten noorden van Torrevieja. De meeste restaurants zijn voornamelijk gevestigd rondom de haven. Eén van die restaurants worden aanbevolen door Michelin Gids: La Paleta de Sabores.

Stranden & baaien

Onderstaand een overzicht van de stranden van Torrevieja. De stranden zijn benoemd op volgorde van noord naar zuid. De stranden met een blauwe vlag worden aangemerkt met een blauw 🔷 teken:

Wijken

Onderstaand een overzicht van de wijken in Torrevieja:

 • La Mata: een schilderachtig gebied ten noorden van Torrevieja, bekend om zijn prachtige stranden en natuurlijke omgeving, populair bij zowel toeristen als lokale bewoners;
 • Aguas Nuevas: een residentiële wijk met voornamelijk moderne appartementen en villa’s, gelegen nabij voorzieningen zoals supermarkten, restaurants en scholen;
 • Los Altos: een rustige woonwijk op een heuvel met een prachtig uitzicht op zee, dicht bij golfbanen, winkelcentra en de stranden van Orihuela Costa;
 • Playa Flamenca: een levendige kustwijk met een mix van nationaliteiten, bekend om zijn commerciële centrum “La Zenia Boulevard”, stranden, en bruisend nachtleven;
 • Punta Prima: een populaire toeristische bestemming met prachtige stranden, een lange promenade, en een gevarieerd aanbod van restaurants, bars en winkels;
 • La Siesta: een rustige en residentiële wijk, ideaal voor gezinnen, met groene zones, parken en lokale voorzieningen;
 • El Chaparral: een gevestigde woonwijk met een mix van Spaanse en internationale bewoners, omgeven door natuurlijke schoonheid en dicht bij de zoutmeren van Torrevieja;
 • La Zenia: een populaire kustplaats met prachtige stranden, een levendige boulevard en een verscheidenheid aan restaurants, bars en winkels, ideaal voor zowel vakantiegangers als permanente bewoners.

Geschiedenis

De stad Torrevieja werd officieel gesticht in 1803 door Charles IV van Spanje, die de locatie strategisch belangrijk vond vanwege de nabijheid van zoutmeren. Deze zoutmeren waren van groot economisch belang voor de regio vanwege de winning van zout, een waardevol handelsproduct in die tijd.

Gedurende de 19e en 20e eeuw groeide Torrevieja uit tot een bloeiende zout- en visserijgemeenschap, met een levendige haven die een belangrijk centrum werd voor de export van zout en vis. Later in de 20e eeuw transformeerde Torrevieja zich tot een populaire toeristische bestemming, met een groeiende expatgemeenschap en een bloeiende industrie gericht op het toerisme en vastgoedontwikkeling.

De naam ‘Torrevieja’

De naam “Torrevieja” is afgeleid van twee Spaanse woorden: “torre” wat “toren” betekent, en “vieja” wat “oud” betekent, verwijzend naar de oude wachttoren die ooit aan de kust stond om de stad te beschermen tegen piraten en indringers.

Wist je dat…

 • Torrevieja een oppervlakte van ongeveer 71 km² heeft en 85.000 inwoners telt;
 • de Sierra de Orihuela in Torrevieja het hoogste punt in de Costa Blanca is; de top van de berg is 638 meter hoog;
 • het aantal inwoners uit meer dan 120 verschillende nationaliteiten bestaat;
 • 52% van de gemeente bestaat uit natuurpark.

Overnachtingen: boek een hotel of appartement in Torrevieja:

Vakanties: boek via een reisbureau een vakantie naar Torrevieja:

Vliegtickets: boek vliegtickets naar Alicante of Valencia:

Nieuws & blogs

Jouw vakantie naar Torrevieja

Overnachtingen: boek een hotel of appartement in Torrevieja:

Vliegtickets: boek vliegtickets naar Alicante of Valencia:

Ga naar de bovenkant