Vakantie naar de Costa Blanca

Ben je op zoek naar een vakantie naar de Costa Blanca? Nederland kent ruim 5.750 (bij de kvk-geregistreerde) reisbureaus. Hieronder staan de verschillende soorten vakanties naar de Costa Blanca benoemd, waaronder all inclusive, last-minute en adults only vakanties.Klik op het logo of de link voor het actuele aanbod.

All inclusive vakanties

Bij een all inclusive vakantie zijn de kosten voor vlucht, accommodatie, maaltijden, drankjes en entertainment inbegrepen in de reissom. Dit betekent dat je tijdens je vakantie geen extra geld hoeft uit te geven aan eten en drinken, en dat je kunt genieten van diverse activiteiten zonder extra te hoeven betalen. All inclusive vakanties zijn er in verschillende gradaties, van basic tot ultra all inclusive. Bij ultra all inclusive zijn zelfs snacks, minibar, roomservice en bepaalde excursies inbegrepen.

Een all inclusive vakantie is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een onbezorgde vakantie zonder bijkomende kosten. Het is ook een goede keuze voor families met kinderen, omdat er vaak veel kindvriendelijke activiteiten worden georganiseerd.

Reisorganisaties met all inclusive vakanties naar de Costa Blanca:

Last-minute vakanties

Een last minute vakantie is een reis die je op het laatste moment boekt, meestal binnen 6 weken tot 1 dag voor vertrek. Doordat reisorganisaties en vliegmaatschappijen hun lege stoelen en kamers willen verkopen, worden deze reizen met flinke korting aangeboden.

Last minute vakanties zijn ideaal voor wie flexibel is en op zoek is naar een voordelige reis. Je kunt last minute naar diverse bestemmingen, van zonovergoten stranden tot wintersportgebieden. Let wel op, bij last minute vakanties is er minder keuze en heb je minder tijd om je reis te plannen.

Reisorganisaties met last-minute vakanties naar de Costa Blanca:

Adults only vakanties

Een adults only vakantie is een vakantie die speciaal bedoeld is voor volwassenen. In hotels en resorts met dit concept zijn kinderen niet toegestaan, waardoor je kunt genieten van een rustige en ontspannen sfeer. Adults only vakanties zijn er in verschillende soorten, van luxe spa resorts tot levendige partyhotels.

Reisorganisaties met adults only vakanties naar de Costa Blanca:

Vliegen & vliegtickets

De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Alicante (Aeropuerto de El Altet) en Valencia (Aeropuerto Internacional de Valencia). Een vlucht vanaf Nederland naar Alicante of Valencia duurt ongeveer 2,5 uur. Vanaf beide vliegvelden ben je binnen een uur op jouw bestemming;

Praktische informatie

  • Tijd: de Costa Blanca heeft geen tijdsverschil met Nederland;
  • Documenten: neem een geldig paspoort of identiteitsbewijs mee. Voor reizigers met een andere nationaliteit kunnen andere regels gelden. Informeer hiervoor bij de ambassade;
  • Betalen: pinnen is op de Costa Blanca geen probleem. Creditcards worden ook op veel plaatsen geaccepteerd;
  • Stroom: het voltage is 220 volt, stopcontacten kunnen afwijken. Neem eventueel een tussenstekker mee;
  • Alarmnummer: het alarmnummer in Spanje voor de politie, brandweer en ambulance is 112;
  • Vaccinatie: kijk op https://lcr.nl/Landen voor actuele informatie over vaccianties en andere gezondheidsinformatie;
  • Drinkwater: het kraanwater is niet drinkbaar;
  • Fooien: het is gebruikelijk om een fooi van 5-10% te geven;
  • Winkelen: winkels zijn veelal geopend van maandag t/m zaterdag van 9:00 – 14:00 uur en 16:30 – 20:00 uur;
  • Feestdagen: belangrijke feestdagen zijn 1 mei (Dag van de Arbeid), 15 augustus (Maria Hemelvaart), 12 oktober (Spaanse Nationale Feestdag) en 1 november (Allerheiligen).