Het vuurwerk in Altea, ook wel bekend als ‘Castell de l’Olla’, is een spectaculaire show die jaarlijks plaatsvindt ter ere van San Lorenzo en tijdens het bijbehorende festival.

Het evenement wordt gehouden op de zaterdag het dichtst op San Lorenzo. Dit jaar (2024) wordt de vuurwerkshow gehouden op zaterdag 10 augustus. Castell de l’Olla trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld.

Aankondiging Castell de l'Olla 2023 - Vuurwerk Altea.

Aankondiging Castell de l’Olla 2023

Vuurwerk vanaf zee

Het vuurwerk van Altea is niet zomaar een show. Het is een unieke ervaring die je meesleept in een wervelwind van kleuren, licht en geluid. Het vuurwerk wordt afgestoken vanaf diverse drijvende platforms op zee. Voor de veiligheid worden de platforms onder water geankerd. De reflecties van het vuurwerk zijn ’s nachts in het water.

Traditie sinds 1986

De traditie van het vuurwerk in Altea gaat al meer dan 35 jaar terug. In 1986 werd het vuurwerk voor het eerst afgestoken. Het evenement is oorspronkelijk begonnen als een manier om de feestdag van San Lorenzo te vieren. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad.

De voorbereidingen

In de onderstaande video zie je wat er in de dagen vóór de grote vuurwerkshow allemaal gebeurd aan voorbereidingen.

Beste plek om te kijken

De beste plek om van het vuurwerk te genieten is vanaf het strand onderaan Altea. Vanaf hier heb je een perfect zicht op de show. Het vuurwerk is ook goed te zien vanaf de tuinen van Villa Gadea of vanuit het oude centrum van Altea, Altea Hills of de Sierra de Altea.

Tips voor een onvergetelijke avond

  • Kom op tijd: Playa de la Olla, het strand, kan erg druk worden, dus het is aan te raden om op tijd te komen;
  • Kom lopend, met de fiets of per openbaar vervoer: er worden extra parkeergelegenheden aangeboden maar houd er rekening mee dat het druk wordt. Kom als het mogelijk is lopend, met de fiets of met het OV, want men zorgt voor een uitgebreide dienstregeling;
  • Neem eten en drinken mee: het kan druk zijn bij de eetgelegenheden op het strand, dus neem je eigen eten en drinken mee;
  • Breng een stoel of kleed mee: zo kun je comfortabel genieten van de show.

Castell de l’Olla 2024

Datum: zaterdag 10 augustus 2024
Tijd: tussen 23:30 & 00:30
Duur: ongeveer 30 minuten
Locatie: Playa de la Olla, Altea
Toegang: gratis

Aankondigingen Castell de l’Olla

Castell de l’Olla wordt jaarlijks op een kunstachtige manier aangekondigd/gepresenteerd. Bekijk hier een aantal posters uit het verleden. Alleen de posters uit 1986 t/m 1988 en 2008 t/m 2012 ontbreken. In 2020 en 2021 is er vanwege covid-19 geen vuurwerkshow georganiseerd.