Ben je deze zomer in Javea en ben je op zoek naar een leuk uitje voor in de avond? Dan kun je van vanaf vrijdag 28 juni tot en met zondag 1 september een bezoek brengen aan de Zomer Ambachtsmarkt in Javea.

De markt, ook wel zomerfair genoemd, wordt gehouden aan de boulevard langs Playa de la Grave vlak onder de haven van Javea en is dagelijks vanaf 19:30 uur tot middernacht te bezoeken.

Het beeldmerk van Amata, organisator van de Zomer Ambachtsmarkt in Javea

Handgemaakte producten

Wat deze markt zo bijzonder maakt, is dat alles wat men verkoopt handgemaakt is. Denk aan aardewerk, schilderijen, houtwerk, gehaakt speelgoed en bloemen, kabouters en poppen, figuren van papier-maché, beschilderde stenen en sieraden. Bij sommige kraampjes kun je hierdoor ook producten personaliseren of laten aanpassen. Het is ook mogelijk om speciale bestellingen te plaatsen.

Jaarlijkse markt met wekelijkse nieuwe kraampjes

Het concept werd voor het eerst gehouden in 2013. Inmiddels is de markt uitgegroeid tot een markt waar jaarlijks steeds meer bezoekers op af komen. Het aanbod aan kraampjes veranderd wekelijks. Op de Facebook-pagina Jávea/Xàbia Feria de Artesania puerto worden elke week foto’s gedeeld van de verwachtte kraampjes later die week.

Eén van de kraampjes op de Zomer Ambachtsmarkt in Javea.

Winkeliersvereniging & Amata

Deze zomermarkt wordt georganiseerd door de winkeliersvereniging van Javea in samenwerking met Amata, wat staat voor Asociación para la Mejora de la Artesanía Tradicional y Actual. In het Nederlands vertaald naar: Vereniging voor de Verbetering van Traditionele en actuele ambachten.

Met andere woorden: Amata is vooral geïnteresseerd in het promoten en verbeteren van ambachtelijk werk in Spanje, het levend houden van tradities en het behouden van de kwaliteit.

“Natuurlijk houden de ambachtslieden van authentiek handwerk. Het is hun taak. Maar het is geen beroep dat uit noodzaak geboren is: ze kozen voor dit beroep, omdat ze ervan houden om met hun handen te werken, hun gereedschap onder de knie te krijgen, hun technieken te perfectioneren en hun creativiteit te gebruiken om elk volgend stuk origineler, decoratiever en/of netter te maken.

Hoewel hun werk hen veel voldoening geeft, wordt het steeds moeilijker om rond te komen met het produceren en verkopen van handwerk, omdat ze concurreren met goedkopere artikelen die in een fabriek worden gemaakt of uit andere landen worden geïmporteerd.” Bron: www.amata.es

Javea Zomer Ambachtsmarkt 2024

Datum: vrijdag 28 juni t/m zondag 1 september 2024
Tijd: dagelijks van 19:30 uur tot middernacht
Locatie: Paseo Marítimo boulevard, Dénia (Google Maps)
Toegang: gratis

<– swipe –>

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 26 juni 2024.